Att utnyttja det fina vatten som vi har i vårt ledningsnät är inte bara en viktig insats för miljön, det effektiviserar också verksamheten i stort. Utrymme frigörs i ofta redan trånga miljöer, rutiner för inköp och administration minimeras, personalens tid och ryggar sparas.

Dessutom ger det en positiv effekt på ekonomin utan att tumma på kvalitén mot gästen. Ett system för vattenförädling ansluts till befintlig vattenledning och vattnet filtreras genom ett partikel- och kolfilter för att ta bort smak av klor, partiklar, rost, missfärgningar och andra föroreningar.

Därefter kyls vattnet ned till +7 grader för att serveras som kallt naturellt och kolsyrat vatten. Det går även att få vattnet smaksatt med en ren naturprodukt som varken innehåller kalorier eller socker.

”Vi har alltid haft produktkunskapen men inte ett koncept som anpassats fullt ut till denna specifika målgrupp. Nu har vi det och vi erbjuder ett komplett paket med bara fördelar som rätt utnyttjat ger en god lönsamhet för alla parter, även gästen.”

Att konceptet utvecklats just nu är ingen tillfällighet. Målgruppen efterfrågar bättre och effektivare lösningar. Ett exempel på detta är t.ex. Scandic Hotels som Escowa tillsammans med en av sina samarbetspartners fått förmånen att leverera över 400 enheter till.