Om Escowa

Vi är Nordens största producent av kundanpassade dricksvattenautomater och brinner helhjärtat för det vi gör! Escowa har sitt ursprung som småskalig aktör i kaffe-branschen där man snart upptäckte att det saknades ett bra alternativ till kaffe och te på jobbet.

1986 blev idén till verklighet då det lilla kaffeföretaget började tillverka egenproducerade underskåp som skulle bli en grundsten i företagets affärsidé: kylt och kolsyrat vatten i tåliga automater för kontor och offentliga miljöer. Sedan dess har företaget vuxit och stiliserat sin vision om bra vatten på arbetsplatsen.

Idag arbetar vi uteslutande med vattenlösningar och i vårt huvudkontor i Vallentuna har vi tillsammans med vår montering  även inköp, support, administration, lager och försäljning. Från Vallentuna har vi nära till de stora logistikrutterna i Stockholm vilket gör att vi mycket effektivt kan leverera varor och reservdelar till hela Storstockholm. Hjärtat i vår produktion grundar sig i högkvalitativa vattenkylare och underskåp i industribehandlad plåt.

I Laholm har vi vårt snickeri där vi sågar, lackar och bygger underskåp till vatten- och kaffemaskiner. Iom att vi äger vårt eget snickeri har vi goda möjligheter att kundanpassa våra modeller och lyssna på önskemål från kunden.

”Fler kommer att förstå friskt vattens goda påverkan på arbetsmiljön”

Escowas VD, Mattias Källemyr, driver företaget med en stark framtidstro. Mattias Källemyr tog över rollen som VD i oktober 2009 och hade innan dess hunnit skaffa sig en gedigen erfarenhet av B2B marknaden bl.a. från copy/printing-branschen. Med starkt stöd från kunder och personal har Escowa idag växt till att vara den ledande leverantören av dricksvattenautomater i Sverige.

”Jag är övertygad om att fler kommer att förstå friskt vattens goda påverkan på arbetsmiljön” säger Mattias i ett pressmeddelande angående vattens positiva effekter på arbetsplatsen.

Våra vänföretag och utmärkelser

Vi har under åren som gått, fått ett flertal utmärkelser och certifieringar som vi är mycket stolta över. Bland annat röstades vi fram till Årets Gasell av Dagens Industri. Utöver det fina omnämnandet som Årets Gasell är vi AAA-rankade av Soliditet 10 år i rad. Det berättigar oss till ett silverdiplom, något som mycket få företag i Sverige kan stoltsera med.

Escowa stödjer också Cancerfonden och Plan Sverige i deras viktiga verksamhet. Plan Sverige har vi samarbetat med i många år medan Cancergalan initierades under 2019. Som företagsvän kan vi bidra till Cancerfondens viktiga arbete med forskning och stöd till drabbade.

För att cementera vår syn på kvalitetsarbete är vi också miljö- och kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001, ett arbete som vi är mycket aktiva i då både kvalitet och miljö är stöttepelare i vår företagsvision.

A3-cert

Escowa genom åren som gått

Escowa har en spännande historia bakom sig, som leder fram till dagens produktionsstarka företag. Med egen träproduktionsverkstad och en effektiv designavdelning ligger vi idag i framkant för vad som sätts på marknaden inom den skandinaviska vending- och horeca-miljön. Men allt började i en källare i Spånga.

1988

Vår primära produktionsplats är grundarens garage.

1996

Under de första 10 åren fokuserar vi på underskåp och integrering av vatten till kaffemaskiner.

1999

Vi lanserar publikt vår första vattenautomat Atlantis.

2001

Vi växlar inriktning och börjar istället bygga vår verksamhet kring ett nätverk av återförsäljare.

2003

2003 är året som vi introducerar Pro1 och Pro2 som sedan dess är fundamentet i vår verksamhet med över 50.000 sålda enheter.

2005

Vi avyttrar kaffedelen och blir ett renodlat vattenföretag.

2007

Vi blir en del av internationella Waterlogic-koncernen.

2009

För att stadfästa vår medvetenhet certifierar vi oss för ISO 9001 och 14001.

2010

Den branschunika produkten Calypso ser dagens ljus.

2012

Vi expanderar på allvar utanför Skandinavien.