Escowa och miljön

Med ett dedikerat miljöengagemang försöker vi ständigt att förbättra våra rutiner och investera i framtiden genom att ha miljötänket med oss i alla led av vår produktion.

Vi använder i största möjliga mån samfrakt mellan våra olika leverantörer och sköter i dag en stor del av monteringen på ett och samma ställe för att undvika onödiga koldioxidutsläpp.

Escowas affärsidé är också i grunden ett stort ställningstagande för miljöfrågor. Att ta vatten från en befintlig ledning istället för resurskrävande buteljer och förpackningar som ska fraktas och förvaras, är i sig en miljövänlig åtgärd och vi hoppas att fler upptäcker fördelarna med en dricksvattenautomat från Escowa.

Vi kallar vårt miljöåtagande för ”Carbon Reduced Footprint” och kan stoltsera med miljöcertifiering enligt ISO 14001 och ISO 9001, utfärdat av Swedac via A3CERT. Enligt vårt synsätt ger kvalitet utmärkta miljöegenskaper då produktens livscykel förlängs och med denna även behovet att byta maskin, färre servicebesök och väldokumenterad reservdelskatalog de gånger oturen är framme.

”Carbon Reduced Footprint” syftar på vattenautomatens egenskaper jämfört med konsumtion av vatten tappat på flaska, fraktat till butik, fraktat tillbaka till hemmet, konsumerat och i bästa fall återvunnen i form av tom plast- eller glasbehållare. En vattenkylare kopplas till det befintliga vattennätet och serverar sedan kylt (och kolsyrat för den som vill) vatten i många år. Med normal service och  regelbundet byte av kolsyretub kan en vattenkylare av god kvalitet hålla i 10-20 år.

Varför ska man satsa på kvalitet?

Ur ett livscykelperspektiv finns det flera goda anledningar att välja en vattenautomat från Escowa.

  • Designad i Sverige utifrån Skandinaviska kvalitetskrav
  • Tillverkad helt inom EU i en kvalitetskontrollerad process
  • Tåliga material som lämpar sig för offentliga miljöer
  • Tydlig dokumentation och historik
  • Tillgängligt reservdelslager, centralt i Sverige
  • Dokumenterat färre reparationer

Policies

Som del av vårt miljö- och kvalitetsarbete har vi också samlat våra policies lättillgängliga på vår hemsida.

Har du frågor kring vårt sortiment är du välkommen att höra av dig. Skriv en rad i vårt kontaktformulär.