Vi har vårt eget snickeri

På Escowa har vi vårt eget snickeri! Smaka på ordet: ’snickeri’. Visst känner man doften av nysågat virke? Det är inte mycket som slår doften av färskt sågspån, och vi är såklart stolta över att ha en alldeles egen träproduktion, dessutom lokalt här i Sverige. Snickeriet har varit i bruk sedan 1993. År 2000 flyttade vi till Laholm och alldeles nyligen har vi investerat i en ny såg, som är själva hjärtat i verksamheten.

Sågen har hela tiden varit central i verksamheten och idag har vi vuxit till att bli en pålitlig nationell partner i vendingbranschen. I tillägg till sågen har vi en lackeringsverkstad och självklart också alla verktyg som behövs för att göra kanter, lister, sammanfogningar, limning och putsning. Vi ser till att din möbel lämnar vår verkstad i absolut toppskick!

Stort materialurval

Vi jobbar med en av världens största leverantörer av laminat och vi lagerhåller själva våra standardlaminat. Självklart tar vi hem andra laminat på förfrågan. Vi har allt från ödmjuka nordiska träslag till kaxiga starka färger. Retroflört med klassiska Virrvarr och avant garde med laminat i durkslagsimitation. Fråga oss om laminat så hjälper vi till med varuprover!

I snickeriet tillverkar vi primärt underskåp till våra vattenkylare men vi kan göra så mycket mer! Vi har en omfattande produktion av underskåp för kaffe- och vendingmaskiner. Vi tillverkar kontorsinredning, butiks- och displaymöbler, mässinredning, showroom och konferensförvaring.

Utmana oss!

Vi vill ha nya projekt att sätta tänderna i. Utmana oss med dina galna idéer. Vi tar oss an jobbet med fokus på kvalitet och funktion. Vi har speciallösningar för den moderna vendingindustrin och kan enkelt göra unika kundanpassningar.

Vi har idag redan ett antal modeller som är konstruerade för att lösa ett problem. Vi har extra grunda underskåp som är gjorda utifrån att ta så lite platsdjup som möjligt i korridorer och passager. Vi har skåp som är tillverkade för att, med durkslagslaminat, passa in i en lageryta men har visat sig bli mycket uppskattad även i kontoret som vill sticka ut hakan.

Vi gör möbler där flexibiliteten står i fokus, t.ex. där ett kylaggregat ska kunna placeras fritt och därmed ha anpassad ventilation. Vi ser till säkerheten och kan leverera olika sorters lösningar för lås och petskydd. Inget är omöjligt, bara olika utmanande. Hör av dig så pratar vi om det!